Kulinarnie

Gulasz rybny z pieczarkami

 

Gulasz rybny z pieczarkami

Gulasz rybny, podobnie jak wszystkie dania z ryb jest bardzo delikatny. Użyte pieczarki fantastycznie komponują się z delikatną rybą, nadają potrawie zdecydowanie bardziej wyrazisty smak i grzybowy aromat. Miłośnikom ryb polecam również kilka dań z mojego drugiego blogu (tutaj).

gulasz rybno-pieczarkowy

 

Składniki dla 4 osób:

  • 600 g filetów z ryby
  • 500 g pieczarek
  • cebula
  • łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • łyżka białego wytrawnego wina (niekoniecznie)
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • sałata do dekoracji

 

Przygotowanie:

Filety opłukać, osączyć , pokroić w grubą kostkę. Cebulę i pieczarki obrać, opłukać i pokroić.

Cebulę podsmażyć na oleju aż się zeszkli, wrzucić pieczarki, dodać sos sojowy i wino, chwilę dusić. Dodać pokrojoną rybę, doprawić solą i pieprzem. Dusić około 15 minut. Gulasz rybny, podawać z ryżem, liściem sałaty i oprószony natką pietruszki.

Smacznego!

Share Button
loading...

Betty

Betty - miłośniczka kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Komentarze

tu wpisz komentarz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Boże Narodzenie

O mnie

align="left" Betty - miłośniczka kultury, kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Zobacz także:

loading...

Reklama

Współpracuje

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl