Kulinarnie

Surówka z kapusty pekińskiej, pora i jabłka

 

Surówka z kapusty pekińskiej, pora i jabłka

Surówka z kapusty pekińskiej, pora i jabłka, to znakomity dodatek do obiadu. Powiem szczerze nie przesadzając, że jest tak smaczna, że mogłabym ją zjeść zamiast obiadu. Odrobinkę kwaskowa za sprawą jabłka i jogurtu, a przy tym jabłko dodaje nutę słodyczy. Delikatność zawdzięcza kapuście i kapce majonezu, a ostrość oczywiście porowi. Jeśli jeszcze Was nie przekonałam to musicie po prostu spróbować. Polecam!

surówka z kapusty pekińskie1j

Składniki;

  • 1 kapusta pekińska nie za duża
  • 2 pory
  • 2 spore jabłka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 kopiasta łyżka jogurtu greckiego

 

surówka z kapusty pekińskiej

Przygotowanie:

Pora i kapustę drobno szatkuję. Jabłka obieram i ścieram na jarzynowej tarce. Majonez mieszam z jogurtem na gładki sos i dodaje do sałatki. Doprawiam do smaku i podaję do obiadu.

Smacznego!

Share Button
loading...

Betty

Betty - miłośniczka kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Komentarze

tu wpisz komentarz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Boże Narodzenie

O mnie

align="left" Betty - miłośniczka kultury, kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Zobacz także:

loading...

Reklama

Współpracuje

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl