Surówka z kapusty pekińskiej, pora i jabłka
Surówka z kapusty pekińskiej, pora i jabłka, to znakomity dodatek do obiadu. Powiem szczerze nie przesadzając, że jest tak smaczna, że mogłabym ją zjeść zamiast obiadu. Odrobinkę kwaskowa za sprawą jabłka i jogurtu, a przy tym jabłko dodaje nutę słodyczy. Delikatność zawdzięcza kapuście i kapce majonezu, a ostrość oczywiście porowi. Jeśli jeszcze Was nie przekonałam to musicie po prostu spróbować. Polecam!
Składniki;
- 1 kapusta pekińska nie za duża
- 2 pory
- 2 spore jabłka
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka majonezu
- 1 kopiasta łyżka jogurtu greckiego
Przygotowanie:
Pora i kapustę drobno szatkuję. Jabłka obieram i ścieram na jarzynowej tarce. Majonez mieszam z jogurtem na gładki sos i dodaje do sałatki. Doprawiam do smaku i podaję do obiadu.
Smacznego!
Komentarze