Kulinarnie

Omlet z zielonymi szparagami

 

Omlet z zielonymi szparagami z nutą czosnku i zapachem masła smakują wybornie. Szparagi to jarzyny wykwintne i szlachetne. Zielone są bardziej korzenne w smaku niż białe. Dostarczają nam witamin i minerałów, a jajka zapewnią energię na cały dzień. To idealne połączenie na doskonałe śniadanie. Polecam!

omlet z zielonymi szparagami

Składniki:

  • Kilka zielonych szparagów
  • 3 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • łyżka zielonej, siekanej pietruszki
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki masła
  • sól i pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

Rózgą wymieszać jaja, mleko sól i pieprz. Dodaj łyżkę zielonej, siekanej pietruszki i rozgnieciony ząbek czosnku. Na patelni rozgrzej masło i wlej jaja. Odłam twarde końcówki szparagów i całe szparagi ułóż na omlecie. Poczekaj, aż jaja się zetną i przewróć ostrożnie omlet na druga stronę. Gotowy omlet zsuń z patelni delikatnie na talerz.

Smacznego!

Share Button
loading...

Betty

Betty - miłośniczka kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Komentarze

tu wpisz komentarz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Boże Narodzenie

O mnie

align="left" Betty - miłośniczka kultury, kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Zobacz także:

loading...

Reklama

Współpracuje

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl