Kulinarnie

Buraczki z jabłkiem i cebulką

 

Buraczki z jabłkiem i cebulką

buraczki z jabłkiem i cebulką1

Buraczki na ciepło są nie tylko zdrowe ale i wyjątkowo smaczne, szczególnie jeśli stanowią dodatek do obiadu. Idealnie pasują do mięs, a jabłko i cebula wspaniale się z nimi łączą. Spróbujcie sami.

buraczki z jabłkiem i cebulką

Składniki:

  • 5 buraków
  • 1 duże jabłko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 1 łyżka cukru
  • Sól, pieprz do smaku

roladki z mięsa mielonego z grzybami6

Przygotowanie:

Buraczki ugotować (około 1,5 – 2 godziny), wystudzić, obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce. Cebule pokroić w kostkę i smażyć wraz z cukrem na rozgrzanej margarynie, aż się dobrze zeszkli. Dodać utarte buraki i starte na tarce jabłko oraz 2 łyżki wody. Dusić razem około 10 minut pod koniec doprawić solą, pieprzem i octem. Prawda, że proste, a jakie smaczne przekonajcie się sami.

Smacznego

Share Button
loading...

Betty

Betty - miłośniczka kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Komentarze

tu wpisz komentarz

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Boże Narodzenie

O mnie

align="left" Betty - miłośniczka kultury, kuchni i pasjonatka życia. Gotowanie mnie odpręża i satysfakcjonuje, jest dla mnie sztuką, a nie tylko paliwem. Wierzę w ludzi i we wzajemną pomoc. Z tych również powodów cenię sobie szczerość i wolność słowa. Rozmowę, miłość i namiętność mam za dobrą monetę w każdym wieku.

Zobacz także:

loading...

Reklama

Współpracuje

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Durszlak.pl